”Hiiripyörästä elämän autobaanalle” – Valmennuspalvelu Harmonia

”Hiiripyörästä elämän autobaanalle”

Moni meistä on varmasti kokeillut jo useamman kerran elämäntaparemonttia, jossa karsitaan ruokavaliosta ”kaikki kiva” ja laihdutetaan milloin milläkin kaalikeittokuurilla. Jonkin aikaa jaksat sitä, mutta loppupeleissä päädyt Hesburgerin autokaistalle tilaamaan ”mättöaterian” nälkääsi ennemmin tai myöhemmin. Et sitten enää jaksa palata kaalikeittokuurille, koska tiedät sortuvasi Hesburgeriin ennemmin tai myöhemmin.

Olet varmaan myös kokeillut erilaisia ”pussikeittodieettejä”, joiden jälkeen palaat entisille raiteille ja entiseen painoosi takaisin plussana epäonnistumisen tuoma masennus – taas.

Sitä samaa kehää kierrät yhä uudelleen ja uudelleen vuodesta toiseen kuin häkissä oleva hiiri pyörässään – milloin milläkin menetelmällä päätyen edellä jo mainittuun lopputulokseen jokaisen menetelmän kokeiltuasi. Tämä on aika tuttu kuvio monelle meistä. Been there done that! Not anymore! 🙂

 

”Kaalikeitosta karppaukseen”

Lopulta olet tullut tilanteeseen, jossa olet jo kokeillut lähes kaikki tuntemasi dieettimenetelmät karppauksesta siihen kaalikeittoon mukaan lukien personal trainerit ja ostos tv:ssä mainostetut Ab tronikit ja AbDoerit, jotka treenaavat mainoksen mukaan kaikki elimistösi lihakset päästä varpaisiin ja mainosten mukaan laihdut melkeinpä itsestään. Miksi nämä ihmedieetit ja treenilaitteet ym. eivät sitten tuota tulosta?

Mitäpä jos kokeilisit aivan erilaista elämäntaparemonttia? Haluatko siis päästä häkistäsi ”hiiripyörää” polkemasta kohti ”elämän autobaanaa” ja nauttia elämästäsi täysillä? Vapautua painonpudotusrumbasta toiseen seilaamisesta?

Oletko koskaan ajatellut, että toteuttamissasi muutosprojekteissa järjestys on ollut ehkä vääränlainen tai olet jättänyt jonkin erittäin oleellisen seikan kokonaan huomiotta? Ehkäpä kaikki nämä edellä mainitut laihdutusmenetelmät voivat ollakin ihan toimivia, mutta jotain oleellista on jäänyt huomaamatta. Tähän johtopäätökseen tulin itse jo vuosikausia sitten oman elämäntaparemonttini yhteydessä.

Maailma on täynnä erilaisia laihdutusvalmennuksia ja dieettejä sekä lifestyle-ohjelmia, joista moni kokeilee useampaakin elämänsä aikana pääsemättä silti tavoitepainoonsa. Laihdutusprojektit ja elämäntaparemontit epäonnistuvat aika suurella todennäköisellä tai vähintäänkin onnistuneen ”kuurin” jälkeen palataan samanlaiseen elämäntapaan takaisin ja kilot tulevat takaisin ”korkojen kera”.

Aika usein elämäntaparemonteissa joko jätetään kokonaan muutoksen tärkein osa-alue huomiotta tai sitten keskitytään vain yhteen osa-alueeseen. Ei riitä, että muutetaan ainoastaan esimerkiksi liikuntatottumuksia tai pelkästään ruokailutottumuksia. Myöskään tieto näistä kahdesta ei yksinään riitä. Kolmas epäkohta on elämäntapamuutoksen toteuttaminen väärässä järjestyksessä.

 

Menestyksekkään elämäntaparemontin elementit

Menestyksekäs elämäntaparemontti alkaa ensin ”korvien välistä”, sitten lautaselta ja lenkkipolulta. Pysyvään elämänmuutokseen tarvitaan kolme elementtiä: henkinen hyvinvointi, ravitsemus ja liikunta. Näitä kolmea elementtiä yhdistää yksi yhteinen tekijä: oma sisäinen motivaatio näiden muuttamiseen täytyy löytää, jotta muutos saadaan pysyvälle pohjalle.

Mikäli elämäntapamuutoksen polulle lähdetään väärässä järjestyksessä, tavoitteen saavuttaminen voi olla vaikeaa. Kohtaat enemmän karikoita ja muutos on ”umpihangessa tarpomista”. Omakohtaisen kokemuksen kautta olen oppinut menestyksekkään elämäntapamuutoksen eväät:

1) tehokas motivointimenetelmä (NLP-pohjaiset)

2) positiivinen ja mielekäs tapa muutokseen, jossa matka kohti elämänmuutosta tuo elämäniloa, onnistumisen iloa ja henkistä hyvinvointia jokaiseen päivään

3) muutokseen lähdetään aloittamalla elämäntaparemontti arkea kuormittavien tekijöiden korjaamisella eli ”arjen oravanpyörän” pysäyttämisellä

4) ensin luodaan pohja pysyvälle elämäntapamuutokselle raivaamalla arjesta ”hyvinvointisyöpöt”, jotka vievät pohjan ja voimavarat oikean ruokavalion ja treeniohjelman noudattamiselta

5) vasta tämän jälkeen aletaan edes miettiä varsinaista ruokavaliota ja treeniohjelmaa

6) ei ole yhtä ainoaa oikeaa ruokavaliota, vaan jokaisen on löydettävä juuri itselleen se sopiva. Tavoitteeseen pääsee monta eri polkua pitkin. Täytyy vain löytää se itselle kaikkein sopivin ja oman näköisin.

Mielemme toimii siten, että se tarvitsee myönteisen tavoitekuvan, jota kohti kulkea. Ei niin, että elämäntaparemontissa keskitämme painopisteen sen miettimiseen, mitä emme esimerkiksi saa syödä.

Jokaisella elämänmuutoksen osa-alueella: 1) henkinen hyvinvointi 2) ravitsemus 3) liikunta, on lähdettävä ensin oman motivaation virittämisellä. Sen jälkeen voimme vasta alkaa käytännössä toteuttaa varsinaista treeni- ja ravitsemusohjelmaa.

Tämän oivalluksen vuoksi kehitin oman positiiviseen psykologiaan ja NLP-menetelmiin pohjautuvan Harmoniavalmennus -verkossa valmennukseni. Siinä haluan jakaa oman onnistumiseni eväät myös muille, jotka haluavat päästä elämäntaparemontissaan eteenpäin ja kohti tavoitepainoa sekä kokonaisvaltaisesti hyvää oloa – tasapainoista arkea.

Harmoniavalmennuksen alussa luodaan ensin pohja oikean ruokavalion ja treeniohjelman noudattamiselle eli ”pysäytetään arjen oravanpyörä”, tehdään arjesta mielekästä ja omien arvojen mukaista – sellaista, jota on helppo ja mielekäs elää. Karsitaan arjen ”hyvinvointisyöpöt” ja suunnataan omien tavoitteiden ja arvojen mukaiseen elämään.

Etsitään myös ne syyt, jotka ovat epäterveelliseen ruoka- ja liikuntatottumuksiin sekä stressiin ja arjen kuormittavuuteen johtaneet. Sitten ne korjataan askeleittain mielekkäillä ja miellyttävillä elämänhallinnan työkaluilla.

Muutoksen ei tarvitse olla monimutkaista. Hyvin yksinkertaiset ja helpot harjoitukset kulkevat luontevasti osana arkea ja muokkaavat päivistäsi mielekkäämpiä.

Pystyt ihan eri tavoin vaikuttamaan valintoihisi ja hallitsemaan elämääsi, kun sinulla on oikeat ja mielekkäät ”työkalut”, joita voit hyödyntää loppuelämäsi ja joiden käyttäminen tuo pelkästään iloa elämääsi. Muutoksen toteuttaminen voi olla mukavaa!

Mielessä luodaan tavoitekuva eläväksi, jota kohti aletaan kulkea. Mieli ohjelmoidaan muutokseen. Oikeilla mielikuvaharjoituksilla mieli saadaan toimimaan niin, että muistellessasi harjoitusta jälkeenpäin tuntuu, kuin muistelisit jotain oikeaa muistoa menneisyydestä.

Valmennuksessa käyt itsesi kanssa läpi verkossa olevien ohjattujen harjoitusten avulla suhdettasi ruokaan. Miten luoda helposti terve syömisen ilo ja päästä pois epäterveellisestä ruokavaliokierteestä, joka johtaa syyllisyyteen vääristä valinnoista.

Miten päästä tunnesyömisen taakasta, kun syöt esim. stressiin tai suruun. Sen jälkeen oikean ruokavalion noudattaminen on aivan erilaisella ja pysyvämmällä pohjalla valitsetpa sitten laihdutuksessa minkä menetelmän tahansa. Pystyt myös keskittymään oikeaan ruokavalioon, kun olet raivannut arjestasi ”hyvinvointisyöpöt” pois.

Myös liikuntaa käsittelemme Harmoniavalmennuksessa samalla metodilla. Mietimme, millainen on sinun suhteesi liikkumiseen ja miten voisit löytää ilon ja palon siihen. Arjen hyvinvoinnin ja tasapainon myötä myös liikunnan ilolle on tilaa.

Valmennukseen voit osallistua omalta kotisohvaltasi tietokoneesi ääreltä perehtymällä verkkovalmennusmateriaaleihin sinulle itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana. Valmennus toimii non-stop periaatteella eli siihen voit ilmoittautua koska haluat. Mikäli haluat aloittaa matkasi kohti pysyvämpää elämäniloa ja elämänmuutosta – astua pois epäonnistumisen kehästä kohti onnistumisen iloa, aloita matkasi Harmoniavalmennuksella verkossa:

https://holvi.com/shop/Harmoniavalmennus/product/3cf5796aa9e1c2de1cb5d6c820d75417/