Jos ”elämä potkii päähän”, potkaise takaisin! – Valmennuspalvelu Harmonia

Jos ”elämä potkii päähän”, potkaise takaisin!

Olet varmasti joutunut elämässäsi kerran jos toisenkin tilanteeseen, jossa kaikki ei mene ihan niin sanotusti ”putkeen”. Minkä vaihtoehdon silloin valitset? Kyllä. Nimenomaan, valitset. Elämä on valintoja täynnä. Myös ne tilanteet, joihin joudumme tahdoimme tai emme, antavat meidän valita suhtautumisemme asiaan.

Joutuessasi epäreilun kohtelun kohteeksi ilman omaa syytäsi, mitä voit tehdä? Yleensä vastoinkäymiset paljastavat meille ainakin sen, ketkä ihmiset meidän ympärillämme ovat todellisia ystäviä. Yllättävä rikkaus piilee siis tämänkin vastoinkäymisen takana. Olisitko muuten osannut arvostaa todellisia ystäviäsi, ilman tätä vastoinkäymistä?

Kiitollisuus hyvistä ystävistä on monesti asia, jota ei välttämättä arjessa tule ajatelleeksi. Vastoinkäymisten edessä on mahdollisuus nähdä siis kiitollisuuden aihetta. Kiitollisuus puolestaan on yksi onnellisuuden maaperän tärkeimmistä perustuksista.

Mitä silloin teet, jos elämä potkii päähän oikein rankasti ja saat useamman ihmisen ”vihat niskaan”. Jos joku toinen on levitellyt perättömiä juttuja sinusta tai jostakin läheisestäsi. Onko sinun vaikea nähdä tässä jotakin onnellisuuden rakennusaineita? Itseasiassa tässä juuri piilee mitä suurin rikkaus ja henkisen kasvun mahdollisuus.

Mikä asia voisi tehdä sinusta vahvemman, kuin oppia olemaan välittämättä siitä, mitä toiset sinusta ajattelevat? Silloin et enää tarvitse toisia ihmisiä peiliksesi, hyväksyäksesi itsesi. Opit rakastamaan itseäsi ehdoitta, huolimatta siitä, mitä muut ajattelevat sinusta.

Ennemmin tai myöhemmin, joka tapauksessa aivan varmasti totuus paljastuu. Voit siis olla rauhallisin mielin. Ihmiset, jotka tahtovat toisille pahaa, yleensä kaatuvat omaan ansaansa. Heidän pahat ja perättömät puheensa yleensä tulevat ilmi kaikille.

Kolmas erinomainen mahdollisuus onnellisuuteen ja henkiseen kasvuun ovat ne ihmiset, jotka suorastaan ”ajavat sinut nurkkaan”. Mitä hankalampi tyyppi, sitä enemmän häneltä voit oppia. Oletko ehkä ”pakon edessä” joutunut tekemään valintoja, joita et olisi tehnyt ilman toisen ihmisen hankalaa käytöstä? Onko hänen edesottamuksensa itseasiassa toimineet polttoaineena ja energiabuusterina muutokseen?

Oletko ehkä ottanut ammatillisesti uusia askeleita muutoksen polulla kyllästyessäsi työpaikan hankalaan tyyppiin? Tai oletko ystäväpiirissä tehnyt radikaaleja muutoksia, joiden vuoksi olet löytänyt uusia mielenkiintoisia ihmissuhteita?

Vaikeissa elämäntilanteissa onnellisuuden avaimia löytyy erityisen runsaansti. Näitä avaimia ovat ennen kaikkea mahdollisuudet muutokseen omassa itsessämme ja henkisessä kasvussamme, kuten myös ympärillä oleviin mahdollisuuksiin tarttuminen. Voisiko seuraavan vastoinkäymisesi takana odottaa vaikkapa se erinomainen uusi työmahdollisuus, jota et olisi osannut ottaa vastaan ilman takapakkeja?

Jos elämä potkii päähän, potki takaisin ja naura päälle! Paras tapa kohdata esimerkiksi epäreilu kohtelu, on olla katkeroitumatta ja nähdä ne uudet mahdollisuudet.

Parasta on tuntea kiitollisuutta niistä ihmisistä, jotka edelleen seisovat vierelläsi vastoinkäymisistä huolimatta.

Entäpä jos tuntisit kiitollisuutta myös sitä hankalaa ihmistä kohtaan? Hänenkin olemassa olonsa on tuonut sinun elämääsi jotakin hyvää, vaikkakin vaikeiden asioiden kautta. Hyvät asiat yleensä tapahtuvat vasta vaikeiden asioiden kautta. Esimerkiksi sille hankalalle tyypille paras opetus epäreilusta kohtelusta on, että hän näkee sinun vain voiman entistäkin paremmin!

Jos tykkäsit artikkelista, ole hyvä ja jaa/tykkää sosiaalisessa mediassa, jotta muutkin löytävät sen. Kiitos!:)