Unelmiesi vuosi 2018: Muutoksen aika – Muutosvalmennus Harmonia

Unelmiesi vuosi 2018: Muutoksen aika

Astumme ihan pian vuoteen 2018. Millaisin ajatuksin ja tuntein Sinä jätät taaksesi vuoden 2017? Oliko se Sinulle vuosi, jolloin päätit vihdoin tehdä unelmistasi ja tavoitteistasi totta karistamalla entisen elämän pölyt jaloistasi astuen kohti uudenlaista elämää? Toteutitko ehkä elämänmuutoksen tai elämäntaparemontin? Vai veivätkö elämän tuulet sinua kohti uusia suuntia työelämässä? Löysitkö ehkä vihdoin oman onnellisuutesi avaimen?

Vai jääkö vuosi 2017 kenties sinun kohdallasi historiaan kaatuneiden haaveiden ja toteutumatta jääneiden tavoitteiden merkeissä? Jos näin on, mitä voisit siitä oppia ja hyödyntää matkaeväänäsi vuoteen 2018? Miten käännät kuluneen vuoden karikot seuraavan vuoden voimavaraksi?

Minulle vuosi 2017 on ollut muutosten vuosi, uuden luomisen vuosi, jolloin sain toteuttaa kaksi suurinta unelmaani. Oman kodin rakennuttaminen esimerkiksi. Se on ollut uuden luomisen vuosi myös siinä mielessä, että aloitin yritykseni blogin kirjoittamisen.

Se on ollut myös mahdollisuus nähdä vanhoja asioita uudessa valossa. Palattuani hoitovapaalta virkatyöhöni perheneuvonnan pariin, palasin juuri samanlaisen innostumisen ja työnilon lähteelle, kun opintojen alkuvaiheessa. Muistin, miksi olin alun perin juuri tälle alalle halunnut.

Vuodesta 2017 vien matkaeväänäni vuoteen 2018 ainutlaatuisen tärkeitä oivalluksia ja itsetuntemusta, jonka kautta voin kääntää kuluneen vuoden karikot voimavarakseni. Esimerkiksi sen oppiminen, että aika ei ole aina kypsä kaikille muutoksille ja aina ei riitä, vaikka tietäisit tasan tarkkaan, miten muutos toteutetaan.

Eikä aina riitä sekään, että tiedät, miten muutokseen motivoidutaan. Muutokselle on oltava oikea aika. Ja on pystyttävä tunnistamaan milloin se on. On pystyttävä myös nöyrtymään sen asian edessä, ettei aina itse pysty vaikuttamaan siihen, milloin oikea aika on. Täytyy vain hyväksyä, ettei se ole juuri nyt.

Joskus muutoksen esteenä on, ettei oma elämäntilanne yksinkertaisesti ole sellainen, että se antaisi edellytyksiä toteuttaa muutosta. Täytyy odottaa, että aika on kypsä muutokselle ja tarttua sitten siihen. Täytyy raivata omasta kalenterista tilaa muutokselle, kun sen aika on.

Suurimmat esteet muutokselle ovat väärä aika ja oma sisäinen kriitikkosi. Juuri näin. Eli useimmiten Sinä itse olet suurin este unelmiesi toteutumiselle. Jos et usko muutoksen mahdollisuuteen, et myöskään näe niitä upeita mahdollisuuksia ympärilläsi, joihin tarttumalla pääset tekemään tavoitteistasi totta. Parasta tässä kaikessa siis on se, että sinulla itselläsi on mahdollisuus vaikuttaa unelmiesi toteutumiseen eniten!

Mikä on Sinun uudenvuoden lupauksesi? Moni astuu uuteen vuoteen ajatuksena elämäntaparemontti ja ”puhtaalta pöydältä” aloittaminen. Tärkeää tässä muutoksessa – kuten kaikissa muissakin on juuri se armollisuus itseä kohtaan. Liiallinen itsensä ruoskiminen ei välttämättä ole paras tapa toteuttaa muutosta.

Kaikista varmin tapa päästä tavoitteeseen on aloittaa ensisijaisesti oman henkisen hyvinvoinnin ja motivoitumisen askeleilla ja edetä sitä kautta ruokavalion uudistamiseen sekä liikunnan aloittamiseen. Kun olet huolehtinut siitä, että kalenterissasi on tilaa joka viikko Sinun itsesi hemmottelemiseen – hetki aikaa, joka on tarkoitettu juuri sinua varten – olet oikeilla jäljillä.

Paras uuden vuoden lupaus on luvata itselle jokaiselle viikolle hetki omaa aikaa, joka on tarkoitettu juuri Sinun omaa hyvinvointiasi varten. Se on paras teko Sinua itseäsi ja läheisiäsi kohtaan. Kun jaksat itse paremmin, jaksat huolehtia myös läheisistäsi paremmin!

Mikä on sitten paras tapa motivoida itsensä muutokseen ja onnistua siinä? Muodosta mahdollisimman elävä mielikuva siitä hetkestä, kun tavoitteesi on totta. Näin toivotat uudenlaisen tulevaisuutesi tervetulleeksi ja mielesi alkaa sekä tietoisesti että tiedostamattomasti kulkea kohti tavoitettasi.

Upeaa Uutta vuotta 2018! Uskalla unelmoida, usko itseesi, arvosta itseäsi ja tee ensi vuodesta se historian paras vuosi!